Kwaliteit

QolorTech beschikt over verschillende kwaliteitscertificaten. Deze verklaringen laten zien dat onze interne processen volgens de gestelde eisen verlopen. Hierbij gaat het niet alleen om kwaliteit, maar ook om leverbetrouwbaarheid en een goede prijs-kwaliteitverhouding.

ISO 9001:2008
Sinds 6 oktober 1994 zijn we ISO 9001-gecertificeerd. Deze verklaring betekent dat onze interne processen op orde zijn, dat we voldoen aan de wet- en regelgeving en dat we in staat zijn om te voldoen aan eisen van de klant. Bekijk hier het resultaat van de meest recente audit.

ISO 14001
Sinds 1 september 2014 beschikken we over een milieusysteem dat voldoet aan de ISO 14001-norm. Dit houdt in dat we de milieurisico’s van de bedrijfsvoering beheersen en waar mogelijk reduceren. Tevens werken we met een actief milieubewust beleid. Bekijk hier het resultaat van de meest recente audit.

Wetten en regels omtrent voeding
Onze masterbatches worden veel gebruikt in verpakkingsmaterialen die rechtstreeks in contact (kunnen) komen met voedsel. Hierin is het van uiterst belang dat we altijd op de hoogte zijn van de actuele wetgeving. Daarom maken we gebruik van het datamanagement-systeem FOCOS . Dat is een systeem voor bedrijven die werken met materialen die in contact komen met voeding. Met dit systeem kunnen we voldoen aan de complexe wet- en regelgeving en genereren we ‘Documents of Compliance’ voor onze klanten.

Analysecertificaten
Al onze leveringen kunnen we voorzien van een Certificate of Analysis (COA) of een Certificate of Conformity (COC). De monsters van geproduceerde batches bewaren we drie jaar. Daarin kunnen we ook voorzien in adequate ‘tracking and tracing’ van de grondstoffen, monsters en procesparameters.