Persbericht Terre des Hommes

16 november, 2016

QolorTech steunt Terre des Hommes bij uitbannen kinderarbeid in micamijnen

QolorTech heeft € 100.000 gedoneerd aan Terre des Hommes voor een project om kinderarbeid in micamijnen in India tegen te gaan. Het driejarige programma ‘Beauty and a Beast, let’s beat child labour in the mica industry’ richt zich specifiek op gemeenschappen in de Indiase deelstaat Jharkhand en heeft als doel om 10.000 kinderen te redden van kinderarbeid.

Het mineraal mica is in allerlei eindproducten terug te vinden als telefoons, cosmetica, kabels en verf. Als grondstof wordt mica gebruikt in onder andere de parel-pigmentindustrie.

QolorTech is als gebruiker van parel-pigmenten in haar masterbatches betrokken geraakt bij het project via haar pigmentleverancier Kuncai, die ook partner is in het programma van Terre des Hommes.

Mike Tijdink, General Manager van QolorTech, ziet naast het ondersteunen van lokale initiatieven vanuit een maatschappelijke betrokkenheid, ook een belangrijke sturende rol voor bedrijven als QolorTech, die mica in hun intermediaire- of eindproducten verwerken.
“Door samen te werken kunnen we de productieketens inkorten en hoeven we minder gebruik te maken van tussenhandelaren. Bovendien kunnen we informatie uitwisselen, zodat we beter zicht krijgen op waar de mica nu precies vandaan komt en hoe de arbeidsomstandigheden in de betreffende mijnen zijn. Vanuit die gezamenlijkheid kunnen we vervolgens met organisaties als Terre des Hommes er voor zorgen dat die werkomstandigheden verbeteren en dat dat ook zo blijft. Alleen samen kunnen we kinderarbeid uit de mica-industrie krijgen. Ik nodig dan ook graag onze business partners uit om zich bij ons te voegen als partners van dit belangrijke programma van Terre des Hommes.”

Qolortech Terre des Hommes