Brand bij QolorTech op tijd onder controle.

27 augustus, 2015

Dinsdagnacht 25.08.2015 heeft er een korte brand gewoed die het dak van de zwartproductie heeft beschadigd. Ondanks de in eerste instantie via de pers gepubliceerde informatie dat het om een grote brand ging, was de brand relatief snel onder controle. Effectief hebben de brand en nabluswerkzaamheden 5 kwartier geduurd; voor nazorg is een klein team nog enkele uren gebleven. Aangezien de zwartfabriek met een brandmuur van de rest van het bedrijf is afgescheiden, konden alle andere delen van het bedrijf in de ochtend normaal opstarten. De vermoedelijke oorzaak van de brand is een kortsluiting.
Direct nadat de brand meester was gegeven, is binnen QolorTech een team samengesteld, met de doelstelling om de productie binnen een week te kunnen hervatten. Binnen deze week zal het dak vervangen zijn evenals de bekabeling en kleppen die onder de hitte hebben geleden. Deze herstelwerkzaamheden zijn  vanmorgen, 27 augustus, begonnen.
Dankzij een behoorlijke voorraadpositie komen leveringen niet in gevaar.
QolorTech is een gezond bedrijf met enthousiaste mensen en de spirit heeft dan ook geenszins geleden onder dit incident.
Onze dank voor allen die ons hun steun hebben toegezegd.

Michiel de Jong
Directeur